E-Verhuur Brabant banner

Ben ik verzekerd als ik een ongeluk krijg?

×
Ga terug naar het overzicht

Ben ik verzekerd als ik een ongeluk krijg?

Met een e-chopper kun je lekker op pad en de natuur verkennen. Zeker als je kiest voor één van de leuke routes die we bij E-Verhuur Versluis alvast voor je hebben uitgestippeld. Een e-chopper rijdt comfortabel door het lage zitgedeelte en de extra dikke banden. Zo kun je prima over ruig terrein rijden zonder dat het afbreuk doet aan de ervaring. Maar voorzichtigheid is geboden, want op een gehuurde e-chopper ben je niet verzekerd als je jezelf niet aan de spelregels houdt.

In deze blog:

Ben ik verzekerd als ik een ongeluk krijg?

Het blauwe kenteken

De e-choppers die wij verhuren bevatten een blauw kenteken. Dat inhoudt dat de e-choppers niet harder gaan dan 25 km/u. Je mag er ook niet de openbare weg mee op. Wanneer je in de bebouwde kom rijdt moet je ook altijd op het fietspad rijden. Ga je er toch de openbare weg mee op? Dan riskeer je een forse boete en je bent ook niet verzekerd wanneer je betrokken raakt bij een ongeval. Let op, want je aansprakelijkheidsverzekering is in deze situatie ook niet geldig. Dus het advies is ook om de routes die wij hebben samengesteld te volgen en sowieso om uit de buurt te blijven van de openbare weg.

Aansprakelijkheid

Volg je alle regels op, dan ben je altijd verzekerd wanneer je de verplichte aansprakelijkheidsverzekering als persoon hebt. Zo hoef je nooit voor de kosten op te draaien als er toch iets onverwachts gebeurt. Maar die kans is ook nihil als je verstandig en geconcentreerd op pad gaat. Onze samengestelde routes lenen zich ook uitstekend voor het relaxed touren door de provincie terwijl je kunt genieten van een unieke ervaring op een e-chopper en de mooie omgevingen en bezienswaardigheden die je onderweg te zien krijgt.

Wanneer kun je een e-chopper huren?

De e-chopper is een beetje de vreemd eend in de bijt. Bepaalde wetgevingen zijn niet van toepassing op een e-chopper terwijl die wel voor scooters en brommers gelden, maar andere regels zijn wel van kracht. Zo moet je altijd in het bezit zijn van een rijbewijs. Een motor- of autorijbewijs volstaat terwijl je minimaal een bromfietscertificaat moet hebben. Dat betekent dat je dus ook minimaal 16 jaar oud moet zijn om een e-chopper te mogen besturen. En vanaf 1 januari 2023 is het ook verplicht om altijd een helm te dragen.

Wat te doen bij pech en/of schade?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en natuurlijk kun je ook onderweg te maken krijgen met pech. Uiteraard worden de uitgegeven e-choppers zorgvuldig gecontroleerd en klaargemaakt voor een eerstvolgende rit, maar het blijft techniek dat kapot kan gaan. In het geval van pech en/of schade neem je direct contact op met onze pechservice. Die te bereiken is op +31 (0)6 – 80 227 559. Wij gaan samen op zoek naar de beste oplossing, zodat je jouw rit zo snel mogelijk kunt vervolgen. Bij schades aan de e-chopper die door de huurder zijn veroorzaakt, wordt uiteraard de borg ingehouden. Dat ook het geval is wanneer je bijvoorbeeld andere zaken, zoals gereedschappen of auto’s huurt.

Reserveren? Klik hier

Ga terug naar het overzicht
Route

Actieradius

Onze elektrisch aangedreven E-Choppers hebben een topsnelheid van 25km/h en een actieradius van 60 tot 70 kilometer.

Duurzaam

Duurzaam

Onze E-Choppers zijn 100% groen. De accu’s worden opgeladen door middel van de zonnepanelen op ons eigen terrein.

Betalen

Rijbewijs

Om op een E-chopper te mogen rijden dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Daarbij moet je in bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs.

Eten

Hapjes & Drankjes

Bij ons kun je warme en gekoelde dranken verkrijgen. Uiteraard kun je onderweg ook genieten op het terras van onze partners.

Greep uit onze reviews

Gebaseerd op 88 recensies
GH Harrewijn
GH Harrewijn
2022-10-27
Hele fijne familie dag gehad door de Biesbosch was erg mooi en fijne service gehad. Super een echte aanrader om te doen.
Theo Roeters
Theo Roeters
2022-09-25
Mooie locatie voor het huren van E bike. Duidelijke uitleg en verschillende route mogelijkheden. Biesbosch rondje gedaan. TOP
mehranisimo
mehranisimo
2022-08-22
Verhuur van e choppper scooters. Vooraf reserveren en ter plaatste keuze uit verschillende routes. Vriendelijk personeel en de staat van de scooters in prima staat.
Natascha (Tassie)
Natascha (Tassie)
2022-08-10
Superleuke ervaring gehad en mooie route!!!
Sonja Borren
Sonja Borren
2022-08-07
Hele vriendelijke eigenaar en medewerkers. Goede tips gekregen. Prachtige route gereden met de kids achterop.
Ikke V
Ikke V
2022-08-07
Een aanrader. Leuke mensen van Versluis en de te rijden routes zijn ook mooi
Elise Mooren
Elise Mooren
2022-07-25
Wat hebben we genoten!! Een hele fijne uitleg, goede E-choppers voorzien van telefoonhouder, waterflesjes houder en beveiliging! We werden heel vriendelijk en behulpzaam ontvangen! Met een grote keuze aan routes door prachtige gebieden, van Brabant tot aan Zuid-Holland, door Biesbosch, de keuze is reuze!! Zeker een aanbeveling! 🙂

Neem contact op

+31 (0)6 – 19 624 892

"*" geeft vereiste velden aan

E-Verhuur Versluis
Kerkeinde 34
4254 LD Sleeuwijk
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag 09:30 – 17:30
Dinsdag 09:30 – 17:30
Woensdag 09:30 – 17:30
Donderdag 09:30 – 17:30
Vrijdag 09:30 – 17:30
Zaterdag 09:30 – 17:30
Zondag 09:30 – 17:30

*Telefonisch bereikbaar tot 20:00