E-Verhuur Brabant banner

Veelgestelde vragen over e-choppers

×
Ga terug naar het overzicht

Veelgestelde vragen over e-choppers

E-choppers zijn toffe vervoermiddelen. Ze lijken op de stoere motoren die je wel eens in films en series ziet. Of met een beetje geluk zien rijden. Ondanks dat zie je ze niet heel vaak op Nederlandse wegen rijden. Het is toch een bijzondere motor die vaak alleen door liefhebbers wordt gereden. De e-chopper komt wel in de buurt van de beleving van het rijden op zo’n stoere motor. Omdat een e-chopper ook een verlaagde zitting en hoger stuur heeft. En extra dikke banden waarmee je over ruiger terrein kunt rijden. Wil je meer weten over de e-chopper? Lees dan snel de antwoorden op de veelgestelde vragen over e-choppers.

In deze blog:

Heb je een rijbewijs nodig voor een e-chopper?

Je hebt inderdaad een rijbewijs nodig voor een e-chopper. Een e-chopper valt namelijk in de categorie bromfiets, scooter, snorfiets, brommobiel en speedpedelec. Je hebt dus ook het zogenaamde AM-rijbewijs nodig. Het AM-rijbewijs mag je halen als je 16 jaar of ouder bent en als je voor zowel je theorie- als praktijkexamen bij het CBR bent geslaagd. Motorrijders en automobilisten hoeven niet opnieuw examen te doen, want ze krijgen automatisch het AM-rijbewijs als ze hun rijbewijs A of B halen.

Is het rijden op een e-chopper moeilijk?

Een e-chopper is feitelijk een elektrische scooter, maar je hebt wel het profijt van dikkere banden. Dus je kunt iets beter je balans bewaren. Uit onderzoek is gebleken dat het besturen van een e-chopper helemaal niet moeilijk is. Maar zoals bij ieder voertuig moet je in het begin even wennen en ook weten waar alle hendels voor gasgeven en remmen zitten. Maar als je het binnen een korte tijd onder de knie hebt, kun je overal naartoe scheuren. Althans, met een maximumsnelheid van 25 km/u.

Zijn een e-chopper en een elektrische scooter hetzelfde?

Ja en nee. Een e-chopper is ook een elektrische scooter, maar een elektrische scooter is geen e-chopper. Dat heeft vooral te maken met het model van de twee tweewielers. Wat betreft de werking en de techniek zijn ze gelijkwaardig, maar een elektrische scooter ziet er wel heel anders uit dan een e-chopper. Een e-chopper valt ook in dezelfde categorie als een scooter en dus ook de e-scooter.

Kan je met z’n tweeën op een e-chopper?

Op sommige modellen kun je met z’n tweeën rijden. Dan spreken we wel over één bestuurder en één bijrijder. De bijrijder hoeft niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, maar moet wel aan de wet- en regelgeving voldoen en dus een helm dragen. Dat is sinds 1 januari 2023 verplicht. Dus het antwoord op een andere veelgestelde vraag of het verplicht is om op een e-chopper een helm te dragen, is ‘ja’.

Hoe hard gaat een e-chopper?

Een e-chopper gaat helemaal niet zo hard. De maximumsnelheid is 25 of 45 km/u. De meeste e-choppers gaan maximaal 25 km/u en dat is ook ruim voldoende om een leuke route te rijden. Bijvoorbeeld als je de mooie weggetjes en gebieden in Noord-Brabant wil verkennen en bij een erkende specialist, zoals E-Verhuur Brabant, een e-chopper huurt.

Ga terug naar het overzicht
Route

Actieradius

Onze elektrisch aangedreven E-Choppers hebben een topsnelheid van 25km/h en een actieradius van 60 tot 70 kilometer.

Duurzaam

Duurzaam

Onze E-Choppers zijn 100% groen. De accu’s worden opgeladen door middel van de zonnepanelen op ons eigen terrein.

Betalen

Rijbewijs

Om op een E-chopper te mogen rijden dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Daarbij moet je in bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs.

Eten

Hapjes & Drankjes

Bij ons kun je warme en gekoelde dranken verkrijgen. Uiteraard kun je onderweg ook genieten op het terras van onze partners.

Greep uit onze reviews

Neem contact op

+31 (0)6 – 19 624 892

"*" geeft vereiste velden aan

E-Verhuur Versluis
Kerkeinde 34
4254 LD Sleeuwijk
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag 09:30 – 17:30
Dinsdag 09:30 – 17:30
Woensdag 09:30 – 17:30
Donderdag 09:30 – 17:30
Vrijdag 09:30 – 17:30
Zaterdag 09:30 – 17:30
Zondag 09:30 – 17:30

*Telefonisch bereikbaar tot 20:00