E-Verhuur Brabant banner

Heb je een rijbewijs nodig voor een e-chopper?

×
Ga terug naar het overzicht

Heb je een rijbewijs nodig voor een e-chopper?

De e-chopper is echt een geweldig vervoermiddel. Het is een elektrische tweewieler die veel overeenkomsten heeft met een elektrische scooter, maar wel een ander model heeft. De zitting zit lager, het stuur zit hoger en je geniet van extra dikke banden. Waarmee je bijvoorbeeld ook over ruiger terrein kunt rijden. Ideaal als je bijvoorbeeld een natuurgebied wil verkennen of een route met onverharde wegen wil volgen. Maar je kunt en mag dat alleen doen als je 16 jaar of ouder bent en in het bezit bent van een rijbewijs. 

In deze blog:

Waarom is de e-chopper zo leuk?

Het toffe aan de e-chopper is dat die lijkt op de traditionele en stoere choppers die weleens op televisie of in films ziet. En met een beetje geluk in het straatbeeld. Ondanks dat zien we de motoren vaker in de Verenigde Staten en op beeld dan dat ze over de Nederlandse snelwegen rijden. Maar als je er eentje ziet, zie je ook hoe stoer ze zijn. Het gevoel van rijden op een chopper wordt met een e-chopper een beetje nagebootst.  Het is dus super leuk om met zo’n stoer vervoermiddel op pad te gaan. Maar je moet wel aan een aantal criteria voldoen voordat je op de e-chopper stapt. Want je moet in het bezit zijn van een geldig AM-rijbewijs.

Wat is het AM-rijbewijs?

Het AM-rijbewijs is het rijbewijs dat je vanaf 16 jaar kunt halen door examen af te leggen bij het CBR. Voorafgaand volg je lessen en doe je theorie-examen voordat je het examen voor het besturen van een bromfiets, snorfiets, speedpedelec, brommobiel en scooter aflegt. Een e-chopper valt dus ook in de categorie elektrische scooters. Je moet dus het AM-rijbewijs hebben om erop te mogen rijden. Heb je geen rijbewijs en ga je er toch mee op pad? Dan riskeer je een boete van € 260,-. Voor bestuurders jonger dan 16 jaar geldt een boete van € 130,-. 

Op een e-chopper met een rijbewijs A of B?

Nu heb je al een rijbewijs voor de motor of de auto en je weet hoe je een motorvoertuig moet besturen en je kent de verkeersregels op je duimpje. Mag je dan op een e-chopper rijden? Het antwoord is volmondig ‘ja’. Ook gezien het feit dat je als motorrijder of automobilist automatisch het AM-rijbewijs krijgt. Controleer het maar op je rijbewijs. Dus je mag de e-chopper besturen. Je hoeft geen apart examen af te leggen of opnieuw de boeken in om te blokken voor toch wel het lastige theorie-examen. 

Wanneer heb je geen rijbewijs nodig?

Nu denk je dat mensen vaak een motorvoertuig besturen terwijl ze nog niet de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt of überhaupt niet in het bezit zijn van een rijbewijs AM, A of B. En dat is goed mogelijk als we spreken over bijzondere bromfietsen, zoals een Segway. Die mag je zonder rijbewijs besturen. Als je maar wel de verkeersregels in acht neemt. Zoals je dat ook zou doen als je op een fiets rijdt. Voor de duidelijkheid; een e-chopper is geen bijzondere bromfiets.

Ga terug naar het overzicht
Route

Actieradius

Onze elektrisch aangedreven E-Choppers hebben een topsnelheid van 25km/h en een actieradius van 60 tot 70 kilometer.

Duurzaam

Duurzaam

Onze E-Choppers zijn 100% groen. De accu’s worden opgeladen door middel van de zonnepanelen op ons eigen terrein.

Betalen

Rijbewijs

Om op een E-chopper te mogen rijden dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Daarbij moet je in bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs.

Eten

Hapjes & Drankjes

Bij ons kun je warme en gekoelde dranken verkrijgen. Uiteraard kun je onderweg ook genieten op het terras van onze partners.

Greep uit onze reviews

Uitstekend
Gebaseerd op 111 recensies
John Versluis
John Versluis
2023-12-15
Hele leuke ervaring met zo’n elektrische “motor”😃 2 gedreven jonge mensen die vol enthousiasme hun werk doen…, goede en leuke uitleg.., mooie lokatie en dito route …, prima service. Zeker een aanrader…!! Keurig bedrijf Ps…,klein min puntje toch was het zoeken naar nr 34.., maar daar wordt aan gewerkt vertelde men…,ik ga het zien de volgende keer, dat is zeker..👍🏻
Rick Goudriaan
Rick Goudriaan
2023-10-16
Voor het plannen van een werkuitje ben ik bij E-verhuur Versluis terecht gekomen. Na wat over en weer mailen hebben we een leuk arrangement kunnen kiezen en 14-10-23 was het zover. Met 9 personen zijn we drie uur lang lekker door Brabant wezen Chopperen en tussentijds, met het schuilen voor de regen, moest er nog een chopper omgeruild worden want er stopte er 1 mee. Dit was geen probleem en was ook snel weer opgelost. Na het rijden nog genoten van stokjes Saté, een lekker broodje hamburger en heerlijk vers brood. Goede aanrader dus als je zoekt naar een verhuurder van E-Choppers!
Erna & Evert. Pullens
Erna & Evert. Pullens
2023-10-15
Geweldige ervaring, èn een zeer goede uitleg hoe alles werkt. Top
Gerd van Seeters
Gerd van Seeters
2023-09-14
Vandaag 3 E- choppers gehuurd bij Versluis. Super spontaan ontvangst. Goede uitleg en een app met een prima routekaart. Keuze uit verschillende routes. We hebben een geweldige dag gehad. Wij kunnen E-verhuur Versluis ten zeerste aanbevelen voor een zeer geslaagde dag. Bedankt
Eli van Mourik
Eli van Mourik
2023-07-31
Een zeer leuk bedrijf, vriendelijke eigenaren die goed voor hun huurders zorgen. De e-scooters rijden super en we mochten een leuke route rijden. Je komt op plekken waar je anders niet zo vaak zal komen. Super goede service!!
Marco
Marco
2023-07-24
Great fun!
Mariska Van Pierre
Mariska Van Pierre
2023-06-26
Goede info en mooie omgeving.

Neem contact op

+31 (0)6 – 19 624 892

"*" geeft vereiste velden aan

E-Verhuur Versluis
Kerkeinde 34
4254 LD Sleeuwijk
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag 09:30 – 17:30
Dinsdag 09:30 – 17:30
Woensdag 09:30 – 17:30
Donderdag 09:30 – 17:30
Vrijdag 09:30 – 17:30
Zaterdag 09:30 – 17:30
Zondag 09:30 – 17:30

*Telefonisch bereikbaar tot 20:00