E-Verhuur Brabant banner

Hoe snel kan een e-chopper?

×
Ga terug naar het overzicht

Hoe snel kan een e-chopper?

Een e-chopper is een geweldig vervoermiddel. Hij is 100% elektrisch en biedt optimaal zit- en rijcomfort. Te danken aan de extra dikke banden waardoor de e-chopper geschikt is voor vrijwel ieder terrein. En uiteraard aan de extra lage zitting en het iets hoger gemonteerde stuur. Een ander groot pluspunt is dat een e-chopper er ook heel erg stoer uitziet. Hij heeft natuurlijk veel weg van de traditionele choppers waar je motorrijders op ziet rijden. Eén van de meest gestelde vragen is hoe snel een e-chopper kan en in onze blog vertellen we er meer over.

In deze blog:

Wat is een e-chopper?

Op de vraag wat een e-chopper is hebben we eerder al antwoord gegeven, maar het is goed om jezelf te realiseren dat een e-chopper feitelijk en volgens de wet een bromfiets is. En door dat feit zijn er ook een aantal regels verbonden aan het gebruik van een e-chopper. Zo is het sinds 1 januari 2023 verplicht om een helm te dragen en je moet ook de minimale leeftijd van 16 jaar hebben. Nog belangrijker is dat je in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. Dat mag een motor- of autorijbewijs zijn of het zogenaamde AM-rijbewijs. Waarmee je bromfietsen, scooters en dus ook e-choppers mag besturen.

Waarom zie je weinig e-choppers op de weg?

Nu vraag je jezelf af waarom je zo weinig e-choppers op de weg ziet of je vraagt jezelf af of je met het vervoermiddel wel de openbare weg op mag. En ja, dat mag. Het is in dat opzicht gewoon een elektrische scooter die je ook moet verzekeren en je bent dus ook gebonden aan alle spelregels die gelden. Inclusief de verkeersregels. Waarom zie je ze dan zo weinig? Een e-chopper is voor dagelijks gebruik misschien niet het meest praktische vervoermiddel, maar voor recreatief gebruik des te meer. Omdat een e-chopper in dat opzicht geen voordelen biedt ten opzichte van een brommer of een scooter qua vervoer, wordt toch eerder voor de meest gangbare modellen gekozen. Die juist weer geen voordeel bieden wanneer je bijvoorbeeld in de natuur of over ruig terrein wil rijden.

Hoe hard gaat een e-chopper en wat is toegestaan?

Een e-chopper gaat doorgaans maximaal 25 of 45 km/u en dat is ook de maximale snelheid die is toegestaan. Nu lijkt 25 of 45 km/u wat aan de lage kant, maar met een scooter, brommer of op een elektrische fiets ga je zeker niet harder. Tenzij je het vervoermiddel opvoert. Soms willen mensen dat nog wel eens doen en ja, ook een e-chopper kun je opvoeren. Is dat toegestaan? Nee. Daarnaast loop je het risico dat je de accu van je e-chopper snel uitput, dat de actieradius van het vervoermiddel structureel lager wordt en doorgaans vervalt ook je garantie. Dus het is niet alleen verboden, maar ook helemaal niet slim om te doen. Zeker gezien het feit dat een e-chopper al snel tussen de € 2.000,- en € 3.000,- kost. Afhankelijk van het model dat je kiest.

Reserveren? Klik hier

Ga terug naar het overzicht
Route

Actieradius

Onze elektrisch aangedreven E-Choppers hebben een topsnelheid van 25km/h en een actieradius van 60 tot 70 kilometer.

Duurzaam

Duurzaam

Onze E-Choppers zijn 100% groen. De accu’s worden opgeladen door middel van de zonnepanelen op ons eigen terrein.

Betalen

Rijbewijs

Om op een E-chopper te mogen rijden dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Daarbij moet je in bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs.

Eten

Hapjes & Drankjes

Bij ons kun je warme en gekoelde dranken verkrijgen. Uiteraard kun je onderweg ook genieten op het terras van onze partners.

Greep uit onze reviews

Neem contact op

+31 (0)6 – 19 624 892

"*" geeft vereiste velden aan

E-Verhuur Versluis
Kerkeinde 34
4254 LD Sleeuwijk
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag 09:30 – 17:30
Dinsdag 09:30 – 17:30
Woensdag 09:30 – 17:30
Donderdag 09:30 – 17:30
Vrijdag 09:30 – 17:30
Zaterdag 09:30 – 17:30
Zondag 09:30 – 17:30

*Telefonisch bereikbaar tot 20:00