E-Verhuur Brabant banner

Hoe werkt het opladen van een e-chopper?

×
Ga terug naar het overzicht

In deze blog:

Hoe werkt het opladen van een e-chopper?

Je bent van plan om een e-chopper te huren, maar nu heb je wel een aantal vragen. Daaronder hoe lang je op een elektrische chopper kunt rondrijden. Daar moet je natuurlijk wel rekening mee houden, want je wilt niet met een lege accu middenin een natuurgebied vast komen te staan. Daarom is het ook goed om te weten hoe de e-chopper wordt opgeladen en hoe veel tijd je kwijt bent. In onze blog vertellen we dan ook hoe het opladen van een e-chopper werkt.

Volle tank mee wanneer je een e-chopper huurt

Wanneer je een e-chopper huurt kun je ook gebruik maken van de voorgeprogrammeerde routes die je langs de mooiste gebieden en bezienswaardigheden stuurt en het verhuurbedrijf zorgt er natuurlijk voor dat je met een volle tank – of liever gezegd volle accu – op pad gaat. Dus feitelijk hoef je jezelf geen zorgen te maken dat je onderweg met een lege accu komt te staan. Dat is toch een fijne wetenschap! Desalniettemin willen we tijdens een rit graag de tijd uit het oog verliezen. En ook de indicator op het display wordt niet continu in de gaten gehouden. Dus er bestaat altijd een kans dat je te lang doorrijdt en dus uiteindelijk ook zonder elektriciteit komt te staan.

Speciale stekkers nodig om een e-chopper op te laden?

De grote vraag is natuurlijk hoe de accu van een e-chopper wordt opgeladen, maar feitelijk werkt dat precies hetzelfde dan wanneer je een smartphone of een tablet oplaadt. Je steekt de stekker in een normaal stopcontact en je steekt de stekker van de oplader in de opening op de e-chopper. Zo simpel is het! Maar dat houdt niet in dat je wel de aanwijzingen moet volgen. Het is dus belangrijk dat je niet alleen eerst de oplader op het stroom en vervolgens pas op de e-chopper aansluit, maar je moet de e-chopper ook in een droge en koele omgeving opladen.

Wanneer je deze instructies niet volgt kunnen er problemen ontstaan. Wanneer je bijvoorbeeld eerst de e-chopper aansluit heb je kans op een groot probleem wanneer er kortsluiting ontstaat. Kortsluiting kan elektronica kapot maken en wanneer je dus de e-chopper al hebt aangesloten is niet alleen je lader, maar ook je elektrische chopper kaduuk. Wanneer je alleen de lader hebt aangesloten is dat ook het enige dat eventueel defect zou kunnen raken.

Accu’s en stekkers zijn geen vrienden van vocht en warmte dus het is verstandig om de e-chopper in een droge en koele omgeving op te laden. Het liefst dus overdekt en in de schaduw. Het verhuurbedrijf laadt de e-choppers ook op in een opslagplaats of een loods. Waar de temperaturen normaal zijn en er geen kans is op regen of andere vochtige omstandigheden.

Hoe lang duurt het opladen van een e-chopper?

Afhankelijk van de soort accu en de capaciteit kan het wel 6 tot 8 uur duren voordat de e-chopper weer volledig is opgeladen. Kom je net een aantal kilometers te kort? Dan hoef je natuurlijk niet heel lang op te laden om je rit te kunnen vervolgen. Maar sta je ergens in de middle of nowhere met een lege accu? Dan zit er niets anders op dan om de pechhulp in te schakelen.

Reserveren? Klik hier

Ga terug naar het overzicht
Route

Actieradius

Onze elektrisch aangedreven E-Choppers hebben een topsnelheid van 25km/h en een actieradius van 60 tot 70 kilometer.

Duurzaam

Duurzaam

Onze E-Choppers zijn 100% groen. De accu’s worden opgeladen door middel van de zonnepanelen op ons eigen terrein.

Betalen

Rijbewijs

Om op een E-chopper te mogen rijden dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Daarbij moet je in bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs.

Eten

Hapjes & Drankjes

Bij ons kun je warme en gekoelde dranken verkrijgen. Uiteraard kun je onderweg ook genieten op het terras van onze partners.

Greep uit onze reviews

Uitstekend
Gebaseerd op 102 recensies
Mariska Bolten
Mariska Bolten
2023-06-26
Goede info en mooie omgeving.
Tessa van Tamelen
Tessa van Tamelen
2023-06-26
Leuke tocht, aardig personeel en fijne e-choppers!
luuk advokaat
luuk advokaat
2023-06-22
Fijn contact, goede e-choppers, mooie routes en flexibel. We konden een dag van tevoren nog veranderen naar de ochtend vanwege slecht weer in de middag.
Nicolle Schut
Nicolle Schut
2023-06-20
Fijne E-scooters , vriendelijk personeel
Guido Gons
Guido Gons
2023-06-13
Echt een aanrader mooie routes in een mooie omgeving
kevin k (Review_King_Kev)
kevin k (Review_King_Kev)
2023-06-11
Wat een top zaak! Super goed geholpen door mensen die weten waar ze het over hebben, een goede uitleg over de e-choppers gehad, en er zijn meedere route's die je kan volgen. Ik kom hier zeker graag weer terug. Lekker bezig hoor!
Dick Hoppener
Dick Hoppener
2023-06-03
Wat een leuke en gezellige enthousiaste jonge mensen ! Net een klein manneke erbij en volop plannen! Zeer gastvrije onthaal en uitleg. De e-choppers rijden super en we hebben een hele leuke ochtend gehad ! Mooie routes door de natuur en bezienswaardigheden. We hebben vandaag de fortenroute gedaan. Aanrader! Komen zeker terug !
Deanna Hoppener
Deanna Hoppener
2023-06-03
Wederom een leuke tocht gemaakt, met deze goed verzorgde e-scooters. Fijne uitleg van hele vriendelijke eigenaren. We komen zeker weer terug!

Neem contact op

+31 (0)6 – 19 624 892

"*" geeft vereiste velden aan

E-Verhuur Versluis
Kerkeinde 34
4254 LD Sleeuwijk
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag 09:30 – 17:30
Dinsdag 09:30 – 17:30
Woensdag 09:30 – 17:30
Donderdag 09:30 – 17:30
Vrijdag 09:30 – 17:30
Zaterdag 09:30 – 17:30
Zondag 09:30 – 17:30

*Telefonisch bereikbaar tot 20:00