E-Verhuur Brabant banner

Is een e-chopper een elektrische scooter?

×
Ga terug naar het overzicht

Is een e-chopper een elektrische scooter?

Steeds meer vervoermiddelen worden elektrisch. Denk dan aan de auto, de elektrische fiets en de scooter. Een groot voordeel van elektrische vervoermiddelen is dat je natuurlijk geen brandstof meer hoeft te tanken en dat je alleen de accu van een auto, fiets of scooter hoeft op te laden wanneer dat nodig is. En gezien het feit elektriciteit goedkoper is dan benzine, kun je dus een flinke euro besparen op de brandstof. Steeds meer vervoermiddelen zijn elektrisch. Bijvoorbeeld de step en ook de e-chopper. Maar wat is een e-chopper en is de tweewieler hetzelfde als een e-scooter?

In deze blog:

Is een e-chopper een elektrische scooter?

Een chopper, maar dan elektrisch

Als je een beetje thuis bent in motors of wel eens een documentaire op televisie hebt gekeken, dan weet je wel wat een chopper is. Een stoere motor die door fanatieke motorrijders worden bestuurd. In de populaire serie Sons of Anarchy reden veel leden van de motorclub op deze choppers die je natuurlijk kunt herkennen aan de lage zitting en het hoge en bredere stuur. Een e-chopper ziet er vrijwel hetzelfde uit als een traditionele chopper, maar daar is dan ook alles mee gezegd. E-choppers zijn kleiner, gaan minder snel en zijn dus ook volledig elektrisch.

Wanneer kies je voor de e-chopper?

De e-chopper kan als vervoermiddel voor korte afstanden worden gebruikt, maar doorgaans zien we ‘m alleen terug voor recreatief gebruik. Bijvoorbeeld voor het verkennen van een natuurgebied vol met onverharde wegen of voor een bezoekje aan het strand. De e-chopper is dan ook de beste keuze, omdat het feitelijk een dikke banden scooter is. De dikke banden zorgen voor meer grip en zijn ook zeer geschikt voor het rijden over ruw terrein. Het is ook goed om te weten dat een e-chopper een maximale snelheid van 25 km/u of 45 km/u heeft. Ben je dan verplicht om een helm te dragen? Ja, want sinds 1 januari 2023 zijn ook voor elektrische vervoermiddelen die 25 km/u of harder gaan een helm verplicht.

Is de e-chopper een elektrische scooter?

En dan nu een belangrijke vraag die we willen beantwoorden. Is de e-chopper een elektrische scooter? Het antwoord is ‘ja’. De e-chopper heeft vrijwel dezelfde kenmerken als een e-scooter, alleen de zitting is lager en het stuur is breder en hoger. Dus alleen qua design zitten er verschillen tussen de twee vervoermiddelen. Dat betekent ook automatisch dat een e-scooter niet altijd een e-chopper is. Het mag alleen een e-chopper worden genoemd als het design van het elektrische vervoermiddel vergelijkbaar is met dat van een traditionele chopper. Eenvoudig te herkennen aan hoe je erop zit, maar ook aan de dikke banden die een e-chopper altijd heeft.

E-choppers in verschillende uitvoeringen

E-choppers zijn in verschillende uitvoeringen te koop of te huur en de keuze die je hebt heeft te maken met de hoogte van het stuur en de zitting en of je er met z’n tweeën op kunt rijden. Op een traditionele e-chopper, zoals de regular kun je redelijk normaal zitten terwijl je op de E-chopper V8 lager zit. Het stuur van dit model zit ook hoger. Deze komt dan ook het dichtst in de buurt van een echte chopper. En dan heb je ook nog het model Double Seats X1. De naam verklapt het al een beetje, want op deze chopper kun je met z’n tweeën plaatsnemen.

E-chopper huren

Ga terug naar het overzicht
Route

Actieradius

Onze elektrisch aangedreven E-Choppers hebben een topsnelheid van 25km/h en een actieradius van 60 tot 70 kilometer.

Duurzaam

Duurzaam

Onze E-Choppers zijn 100% groen. De accu’s worden opgeladen door middel van de zonnepanelen op ons eigen terrein.

Betalen

Rijbewijs

Om op een E-chopper te mogen rijden dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Daarbij moet je in bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs.

Eten

Hapjes & Drankjes

Bij ons kun je warme en gekoelde dranken verkrijgen. Uiteraard kun je onderweg ook genieten op het terras van onze partners.

Greep uit onze reviews

Uitstekend
Gebaseerd op 102 recensies
Mariska Bolten
Mariska Bolten
2023-06-26
Goede info en mooie omgeving.
Tessa van Tamelen
Tessa van Tamelen
2023-06-26
Leuke tocht, aardig personeel en fijne e-choppers!
luuk advokaat
luuk advokaat
2023-06-22
Fijn contact, goede e-choppers, mooie routes en flexibel. We konden een dag van tevoren nog veranderen naar de ochtend vanwege slecht weer in de middag.
Nicolle Schut
Nicolle Schut
2023-06-20
Fijne E-scooters , vriendelijk personeel
Guido Gons
Guido Gons
2023-06-13
Echt een aanrader mooie routes in een mooie omgeving
kevin k (Review_King_Kev)
kevin k (Review_King_Kev)
2023-06-11
Wat een top zaak! Super goed geholpen door mensen die weten waar ze het over hebben, een goede uitleg over de e-choppers gehad, en er zijn meedere route's die je kan volgen. Ik kom hier zeker graag weer terug. Lekker bezig hoor!
Dick Hoppener
Dick Hoppener
2023-06-03
Wat een leuke en gezellige enthousiaste jonge mensen ! Net een klein manneke erbij en volop plannen! Zeer gastvrije onthaal en uitleg. De e-choppers rijden super en we hebben een hele leuke ochtend gehad ! Mooie routes door de natuur en bezienswaardigheden. We hebben vandaag de fortenroute gedaan. Aanrader! Komen zeker terug !
Deanna Hoppener
Deanna Hoppener
2023-06-03
Wederom een leuke tocht gemaakt, met deze goed verzorgde e-scooters. Fijne uitleg van hele vriendelijke eigenaren. We komen zeker weer terug!

Neem contact op

+31 (0)6 – 19 624 892

"*" geeft vereiste velden aan

E-Verhuur Versluis
Kerkeinde 34
4254 LD Sleeuwijk
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag 09:30 – 17:30
Dinsdag 09:30 – 17:30
Woensdag 09:30 – 17:30
Donderdag 09:30 – 17:30
Vrijdag 09:30 – 17:30
Zaterdag 09:30 – 17:30
Zondag 09:30 – 17:30

*Telefonisch bereikbaar tot 20:00