E-Verhuur Brabant banner

Is een e-chopper een elektrische scooter?

×
Ga terug naar het overzicht

Is een e-chopper een elektrische scooter?

Steeds meer vervoermiddelen worden elektrisch. Denk dan aan de auto, de elektrische fiets en de scooter. Een groot voordeel van elektrische vervoermiddelen is dat je natuurlijk geen brandstof meer hoeft te tanken en dat je alleen de accu van een auto, fiets of scooter hoeft op te laden wanneer dat nodig is. En gezien het feit elektriciteit goedkoper is dan benzine, kun je dus een flinke euro besparen op de brandstof. Steeds meer vervoermiddelen zijn elektrisch. Bijvoorbeeld de step en ook de e-chopper. Maar wat is een e-chopper en is de tweewieler hetzelfde als een e-scooter?

In deze blog:

Is een e-chopper een elektrische scooter?

Een chopper, maar dan elektrisch

Als je een beetje thuis bent in motors of wel eens een documentaire op televisie hebt gekeken, dan weet je wel wat een chopper is. Een stoere motor die door fanatieke motorrijders worden bestuurd. In de populaire serie Sons of Anarchy reden veel leden van de motorclub op deze choppers die je natuurlijk kunt herkennen aan de lage zitting en het hoge en bredere stuur. Een e-chopper ziet er vrijwel hetzelfde uit als een traditionele chopper, maar daar is dan ook alles mee gezegd. E-choppers zijn kleiner, gaan minder snel en zijn dus ook volledig elektrisch.

Wanneer kies je voor de e-chopper?

De e-chopper kan als vervoermiddel voor korte afstanden worden gebruikt, maar doorgaans zien we ‘m alleen terug voor recreatief gebruik. Bijvoorbeeld voor het verkennen van een natuurgebied vol met onverharde wegen of voor een bezoekje aan het strand. De e-chopper is dan ook de beste keuze, omdat het feitelijk een dikke banden scooter is. De dikke banden zorgen voor meer grip en zijn ook zeer geschikt voor het rijden over ruw terrein. Het is ook goed om te weten dat een e-chopper een maximale snelheid van 25 km/u of 45 km/u heeft. Ben je dan verplicht om een helm te dragen? Ja, want sinds 1 januari 2023 zijn ook voor elektrische vervoermiddelen die 25 km/u of harder gaan een helm verplicht.

Is de e-chopper een elektrische scooter?

En dan nu een belangrijke vraag die we willen beantwoorden. Is de e-chopper een elektrische scooter? Het antwoord is ‘ja’. De e-chopper heeft vrijwel dezelfde kenmerken als een e-scooter, alleen de zitting is lager en het stuur is breder en hoger. Dus alleen qua design zitten er verschillen tussen de twee vervoermiddelen. Dat betekent ook automatisch dat een e-scooter niet altijd een e-chopper is. Het mag alleen een e-chopper worden genoemd als het design van het elektrische vervoermiddel vergelijkbaar is met dat van een traditionele chopper. Eenvoudig te herkennen aan hoe je erop zit, maar ook aan de dikke banden die een e-chopper altijd heeft.

E-choppers in verschillende uitvoeringen

E-choppers zijn in verschillende uitvoeringen te koop of te huur en de keuze die je hebt heeft te maken met de hoogte van het stuur en de zitting en of je er met z’n tweeën op kunt rijden. Op een traditionele e-chopper, zoals de regular kun je redelijk normaal zitten terwijl je op de E-chopper V8 lager zit. Het stuur van dit model zit ook hoger. Deze komt dan ook het dichtst in de buurt van een echte chopper. En dan heb je ook nog het model Double Seats X1. De naam verklapt het al een beetje, want op deze chopper kun je met z’n tweeën plaatsnemen.

E-chopper huren

Ga terug naar het overzicht
Route

Actieradius

Onze elektrisch aangedreven E-Choppers hebben een topsnelheid van 25km/h en een actieradius van 60 tot 70 kilometer.

Duurzaam

Duurzaam

Onze E-Choppers zijn 100% groen. De accu’s worden opgeladen door middel van de zonnepanelen op ons eigen terrein.

Betalen

Rijbewijs

Om op een E-chopper te mogen rijden dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Daarbij moet je in bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs.

Eten

Hapjes & Drankjes

Bij ons kun je warme en gekoelde dranken verkrijgen. Uiteraard kun je onderweg ook genieten op het terras van onze partners.

Greep uit onze reviews

Gebaseerd op 88 recensies
GH Harrewijn
GH Harrewijn
2022-10-27
Hele fijne familie dag gehad door de Biesbosch was erg mooi en fijne service gehad. Super een echte aanrader om te doen.
Theo Roeters
Theo Roeters
2022-09-25
Mooie locatie voor het huren van E bike. Duidelijke uitleg en verschillende route mogelijkheden. Biesbosch rondje gedaan. TOP
mehranisimo
mehranisimo
2022-08-22
Verhuur van e choppper scooters. Vooraf reserveren en ter plaatste keuze uit verschillende routes. Vriendelijk personeel en de staat van de scooters in prima staat.
Natascha (Tassie)
Natascha (Tassie)
2022-08-10
Superleuke ervaring gehad en mooie route!!!
Sonja Borren
Sonja Borren
2022-08-07
Hele vriendelijke eigenaar en medewerkers. Goede tips gekregen. Prachtige route gereden met de kids achterop.
Ikke V
Ikke V
2022-08-07
Een aanrader. Leuke mensen van Versluis en de te rijden routes zijn ook mooi
Elise Mooren
Elise Mooren
2022-07-25
Wat hebben we genoten!! Een hele fijne uitleg, goede E-choppers voorzien van telefoonhouder, waterflesjes houder en beveiliging! We werden heel vriendelijk en behulpzaam ontvangen! Met een grote keuze aan routes door prachtige gebieden, van Brabant tot aan Zuid-Holland, door Biesbosch, de keuze is reuze!! Zeker een aanbeveling! 🙂

Neem contact op

+31 (0)6 – 19 624 892

"*" geeft vereiste velden aan

E-Verhuur Versluis
Kerkeinde 34
4254 LD Sleeuwijk
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag 09:30 – 17:30
Dinsdag 09:30 – 17:30
Woensdag 09:30 – 17:30
Donderdag 09:30 – 17:30
Vrijdag 09:30 – 17:30
Zaterdag 09:30 – 17:30
Zondag 09:30 – 17:30

*Telefonisch bereikbaar tot 20:00