E-Verhuur Brabant banner

Is er voor de e-chopper een helmplicht?

×
Ga terug naar het overzicht

In deze blog:

Is er voor de e-chopper een helmplicht?

Het is natuurlijk heerlijk om zonder helm op een scooter, e-step of e-chopper rond te rijden. Zeker wanneer je een e-chopper huurt om door de natuur te rijden. Je wilt natuurlijk niet belemmerd worden door een helm en de wind in je gezicht voelen. Dus een e-chopper helmplicht zou iets van invloed kunnen hebben op hoe je de rit op de elektrische chopper ervaart. De grote vraag is dan ook of er een helmplicht voor de e-chopper is. In onze blog geven wij hier uitgebreid antwoord op.

Safety first! Ga veilig op pad met een e-chopper

Veiligheid komt altijd op de eerste plaats. Of je nu in een auto of op een fiets, bromfiets, motor of scooter rijdt. Een e-chopper komt het dichtst in de buurt van een elektrische scooter en ondanks dat een e-chopper niet vreselijk hard gaat, kun je jezelf nog altijd lelijk bezeren als je ten val komt. Dus of een helm nu wel of niet verplicht is, je doet er verstandig aan om een helm te dragen. Op welk vervoersmiddel je ook rijdt. Kom je lelijk ten val dan ben je beschermd. Safety first en beter voorkomen dan genezen!

E-chopper helmplicht?

Er is wat onduidelijkheid of je verplicht bent om een helm te dragen als je op een e-chopper op pad gaat, maar we kunnen hier kort en duidelijk in zijn. Vanaf 1 januari 2023 ben je verplicht om een helm te dragen op vervoersmiddelen die harder gaan dan 25 kilometer per uur. De meeste e-choppers hebben een blauw kenteken en vallen onder de snorfiets met een maximale snelheid van 25km/u. Deze moeten, net als de bromfiets met een maximale snelheid van 45 km/u, verplicht een helm dragen vanaf 1 januari 2023. Hoe vervelend dat ook is. De regels zijn niet voor niets aangescherpt en het is ook niet om je te pesten, maar om je veiligheid te garanderen.

Wat als je nu heel langzaam rijdt?

Nu denken de slimme mensen onder ons “Dan ga ik toch gewoon niet harder dan 25 km/u? rijden.”. Dat is inderdaad een optie, maar het doet niets af aan de e-chopper helmplicht. Het vervoermiddel heeft namelijk de maximale snelheid van 25 of 45 km/u wel en dat is waar bijvoorbeeld de politie ook naar kijkt. Rijd je op dergelijke voertuigen zonder helm, dan krijg je onvermijdelijk een boete wanneer je staande wordt gehouden.

Krijg ik een helm als ik een e-chopper huur?

De grote vraag rest dan nog of het verhuurbedrijf een helm geeft wanneer je bij hen een e-chopper huurt. Ondanks dat je zelf verantwoordelijk bent voor het opvolgen van de verkeersregels, krijg je van het verhuurbedrijf logischerwijs een helm. Onze helmen zijn officieel gekeurd volgend de volgende codering: NTA 8776 / EN 1078. Zij hebben immers ook de verplichting om huurders veilig en legaal de weg op te sturen. Je hebt natuurlijk weinig zeggenschap over hoe de helm eruit ziet. Wil je dus echt modieus voor de dag verschijnen? Neem dan voor de zekerheid je eigen helm mee!

Reserveren? Klik hier

Ga terug naar het overzicht
Route

Actieradius

Onze elektrisch aangedreven E-Choppers hebben een topsnelheid van 25km/h en een actieradius van 60 tot 70 kilometer.

Duurzaam

Duurzaam

Onze E-Choppers zijn 100% groen. De accu’s worden opgeladen door middel van de zonnepanelen op ons eigen terrein.

Betalen

Rijbewijs

Om op een E-chopper te mogen rijden dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Daarbij moet je in bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs.

Eten

Hapjes & Drankjes

Bij ons kun je warme en gekoelde dranken verkrijgen. Uiteraard kun je onderweg ook genieten op het terras van onze partners.

Greep uit onze reviews

Uitstekend
Gebaseerd op 111 recensies
John Versluis
John Versluis
2023-12-15
Hele leuke ervaring met zo’n elektrische “motor”😃 2 gedreven jonge mensen die vol enthousiasme hun werk doen…, goede en leuke uitleg.., mooie lokatie en dito route …, prima service. Zeker een aanrader…!! Keurig bedrijf Ps…,klein min puntje toch was het zoeken naar nr 34.., maar daar wordt aan gewerkt vertelde men…,ik ga het zien de volgende keer, dat is zeker..👍🏻
Rick Goudriaan
Rick Goudriaan
2023-10-16
Voor het plannen van een werkuitje ben ik bij E-verhuur Versluis terecht gekomen. Na wat over en weer mailen hebben we een leuk arrangement kunnen kiezen en 14-10-23 was het zover. Met 9 personen zijn we drie uur lang lekker door Brabant wezen Chopperen en tussentijds, met het schuilen voor de regen, moest er nog een chopper omgeruild worden want er stopte er 1 mee. Dit was geen probleem en was ook snel weer opgelost. Na het rijden nog genoten van stokjes Saté, een lekker broodje hamburger en heerlijk vers brood. Goede aanrader dus als je zoekt naar een verhuurder van E-Choppers!
Erna & Evert. Pullens
Erna & Evert. Pullens
2023-10-15
Geweldige ervaring, èn een zeer goede uitleg hoe alles werkt. Top
Gerd van Seeters
Gerd van Seeters
2023-09-14
Vandaag 3 E- choppers gehuurd bij Versluis. Super spontaan ontvangst. Goede uitleg en een app met een prima routekaart. Keuze uit verschillende routes. We hebben een geweldige dag gehad. Wij kunnen E-verhuur Versluis ten zeerste aanbevelen voor een zeer geslaagde dag. Bedankt
Eli van Mourik
Eli van Mourik
2023-07-31
Een zeer leuk bedrijf, vriendelijke eigenaren die goed voor hun huurders zorgen. De e-scooters rijden super en we mochten een leuke route rijden. Je komt op plekken waar je anders niet zo vaak zal komen. Super goede service!!
Marco
Marco
2023-07-24
Great fun!
Mariska Van Pierre
Mariska Van Pierre
2023-06-26
Goede info en mooie omgeving.

Neem contact op

+31 (0)6 – 19 624 892

"*" geeft vereiste velden aan

E-Verhuur Versluis
Kerkeinde 34
4254 LD Sleeuwijk
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag 09:30 – 17:30
Dinsdag 09:30 – 17:30
Woensdag 09:30 – 17:30
Donderdag 09:30 – 17:30
Vrijdag 09:30 – 17:30
Zaterdag 09:30 – 17:30
Zondag 09:30 – 17:30

*Telefonisch bereikbaar tot 20:00