E-Verhuur Brabant banner

Wat kost een e-chopper?

×
Ga terug naar het overzicht

In deze blog:

Wat kost een e-chopper?

De e-chopper is een perfect vervoermiddel als je het gevoel wilt hebben dat je gebruik maakt van een stoere elektrische bromfiets en wanneer je de natuur of het bos wilt verkennen. Door de dikke banden is een e-chopper meer geschikt om bijvoorbeeld over ruig terrein te rijden. Met een scooter ben je in een bosrijk gebied of op het strand veel kwetsbaarder voor glijpartijen en ongelukken, maar met een e-chopper trotseer je deze gebieden met gemak! De grote vraag is alleen of je dan een e-chopper moet kopen of kun je er beter eentje huren? Daarom vertellen we in onze blog meer over wat een e-chopper kost.

Verschillen in kosten

De ene e-chopper is de andere niet en er zijn verschillende modellen op de markt waaruit je kunt kiezen. De keuze die je maakt is afhankelijk van hoeveel actieradius je wilt hebben en logischerwijs zijn e-choppers met een groter accupakket ook duurder. Daarnaast kun je kiezen uit het vermogen van de e-chopper en of je een eenpersoons of tweepersoons variant wilt kopen. In de regel ben je tussen de € 2.000,- en € 3.000,- euro kwijt voor een e-chopper. Dat valt relatief mee en de prijzen liggen nagenoeg gelijk met die van scooters. Maar of het ook de moeite waard is, is afhankelijk van hoe vaak je de e-chopper gaat gebruiken.

Recreatief of dagelijks gebruik?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is of je een e-chopper alleen voor recreatief of voor dagelijks gebruik gaat gebruiken. Wil je elke dag met je e-chopper naar je werk of wil je in het weekend de vrijheid hebben om met de dikke banden scooter het natuurgebied te verkennen? En ga je dan incidenteel of ga je echt elk weekend op pad? Voor af en toe gebruik is het huren van een e-chopper een betere optie, want voor € 59,50 huur je al een e-chopper voor een hele dag! Dat valt mee, toch?

Het kantelpunt berekenen

Natuurlijk moet je even het kantelpunt berekenen. Dit kan op basis van het gebruik van het afgelopen jaar of hypothetisch. Stel dat je van plan bent om iedere maand een keer met de e-chopper op pad te gaan? Dan ben je dus bij een gemiddelde aanschafprijs van € 2500,- ongeveer € 208,- per maand kwijt. Als je er één zou huren, zou je maximaal € 660,- per jaar kwijt zijn. Dus in deze situatie is het verstandiger om er één te kopen. Maar ga je echt sporadisch op pad? Dan is huren een betere optie. Ook vanwege het feit dat je geen geld kwijt bent voor een verzekering, accessoires zoals sloten en helmen en kosten met betrekking tot het opladen van een e-chopper. Deze kosten moet je logischerwijs wel in je berekening meenemen.

Een andere reden om er één te huren is dat je in een andere omgeving kunt rijden. De actieradius van e-choppers zijn relatief hoog, maar je kunt er niet oneindig mee rijden. Dus even van Amsterdam naar Noord-Brabant met een gemiddelde snelheid van 25 of 45 km/u doe je niet zo snel. Wanneer je er één huurt kun je dus met de auto naar het verhuurbedrijf rijden en vanuit daar het voor jouw nieuwe gebied met de e-chopper verkennen.

Reserveren? Klik hier

Ga terug naar het overzicht
Route

Actieradius

Onze elektrisch aangedreven E-Choppers hebben een topsnelheid van 25km/h en een actieradius van 60 tot 70 kilometer.

Duurzaam

Duurzaam

Onze E-Choppers zijn 100% groen. De accu’s worden opgeladen door middel van de zonnepanelen op ons eigen terrein.

Betalen

Rijbewijs

Om op een E-chopper te mogen rijden dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Daarbij moet je in bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs.

Eten

Hapjes & Drankjes

Bij ons kun je warme en gekoelde dranken verkrijgen. Uiteraard kun je onderweg ook genieten op het terras van onze partners.

Greep uit onze reviews

Uitstekend
Gebaseerd op 102 recensies
Mariska Bolten
Mariska Bolten
2023-06-26
Goede info en mooie omgeving.
Tessa van Tamelen
Tessa van Tamelen
2023-06-26
Leuke tocht, aardig personeel en fijne e-choppers!
luuk advokaat
luuk advokaat
2023-06-22
Fijn contact, goede e-choppers, mooie routes en flexibel. We konden een dag van tevoren nog veranderen naar de ochtend vanwege slecht weer in de middag.
Nicolle Schut
Nicolle Schut
2023-06-20
Fijne E-scooters , vriendelijk personeel
Guido Gons
Guido Gons
2023-06-13
Echt een aanrader mooie routes in een mooie omgeving
kevin k (Review_King_Kev)
kevin k (Review_King_Kev)
2023-06-11
Wat een top zaak! Super goed geholpen door mensen die weten waar ze het over hebben, een goede uitleg over de e-choppers gehad, en er zijn meedere route's die je kan volgen. Ik kom hier zeker graag weer terug. Lekker bezig hoor!
Dick Hoppener
Dick Hoppener
2023-06-03
Wat een leuke en gezellige enthousiaste jonge mensen ! Net een klein manneke erbij en volop plannen! Zeer gastvrije onthaal en uitleg. De e-choppers rijden super en we hebben een hele leuke ochtend gehad ! Mooie routes door de natuur en bezienswaardigheden. We hebben vandaag de fortenroute gedaan. Aanrader! Komen zeker terug !
Deanna Hoppener
Deanna Hoppener
2023-06-03
Wederom een leuke tocht gemaakt, met deze goed verzorgde e-scooters. Fijne uitleg van hele vriendelijke eigenaren. We komen zeker weer terug!

Neem contact op

+31 (0)6 – 19 624 892

"*" geeft vereiste velden aan

E-Verhuur Versluis
Kerkeinde 34
4254 LD Sleeuwijk
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag 09:30 – 17:30
Dinsdag 09:30 – 17:30
Woensdag 09:30 – 17:30
Donderdag 09:30 – 17:30
Vrijdag 09:30 – 17:30
Zaterdag 09:30 – 17:30
Zondag 09:30 – 17:30

*Telefonisch bereikbaar tot 20:00